Close

Historiaa

Qual syntyi vuonna 1998, kun Timo Huikari ja Tuomo Joutvuo yhdistivät vahvan tietotaitonsa tekstiili- ja urheilualoilta. Qual-tuotemerkin toiminta aloitettiin kehittämällä alppihiihtäjille kilpailuasuja ja siihen käytettävää kotimaista materiaalia.

Keväällä 2002 huomasimme, että kotimaisella mäkihyppypukupuolella olisi kysyntää. Kaavoitukseen erikoistunut vaatetusalan ammattilainen Nina Virtanen valittiin porukkaamme mukaan ja tuotteen kehitystyö lähti heti täysillä käyntiin. Tuotekehityksessä tuolloin tärkeän panoksensa antoivat koehyppääjämme Arttu Lappi, Toni Nieminen ja Jaakko Tallus.

Tuotekehitys toi tulosta ja läpimurto koettiin Italian Predazzossa mäkihypyn kesä grand prix-kilpailussa 2003. Akseli Kokkonen voitti Qual-puvulla kilpailun ylivoimaisesti ja herättikansainvälisesti mäkihyppääjien mielenkiinnon uuteen pukuun. Talvikaudella 2003/04 Qual-hyppypukuja käytti toistasataa hyppääjää yhdeksästä eri maasta, mukaan lukien Suomen mäkihyppääjät ja yhdistetyn A-maajoukkue.

Mäkihyppypuvun kehitystyö osoitti myös muiden tekstiilituotteiden tärkeyden lajissa. Qual-tuoteperheestä löytyykin myös hanskoja ja alusasuja. Mäkihyppypuvun ominaisuuksia tukemaan suunniteltu alusasu on ollut erittäin suosittu ja myyty tuote.

Talvikausi 2004/05 on alkanut vähintäänkin lupaavasti. Eschlerin kanssa yhteistyössä kehitetty uusi materiaali tuo Qual-pukuihin toivomaamme jäykkyyttä ja ilmanläpäisevyydeltään tasaisempaa laatua. Alkukauden malliesimerkistä menestyksen osalta käy Janne Ahonen, joka on Qual-puvulla hypännyt voitosta voittoon